Dendam Cinta

Dendam Cinta Alfan dengan Dyla dah habis Maaflah Dyla memang tak pernah suka kat Alfan pun sebelum ni Maaf bagi harapan Dyla tahu Alfan tak pernah pandang perempuan lain selain Dyla kan You are my first love Wakt

  • Title: Dendam Cinta
  • Author: Nurul Ain Syuhada
  • ISBN: 9789670567525
  • Page: 109
  • Format: Paperback
  • Alfan dengan Dyla dah habis Maaflah Dyla memang tak pernah suka kat Alfan pun sebelum ni Maaf bagi harapan Dyla tahu Alfan tak pernah pandang perempuan lain selain Dyla, kan You are my first love Waktu Alfan nak SPM, kenapa baru sekarang bagi tahu Semua orang ada kisah silam masing masing Cuma yang bezanya, kisah itu tamat begitu sahaja Tapi tidak pada Nur Haidy Alfan dengan Dyla dah habis Maaflah Dyla memang tak pernah suka kat Alfan pun sebelum ni Maaf bagi harapan Dyla tahu Alfan tak pernah pandang perempuan lain selain Dyla, kan You are my first love Waktu Alfan nak SPM, kenapa baru sekarang bagi tahu Semua orang ada kisah silam masing masing Cuma yang bezanya, kisah itu tamat begitu sahaja Tapi tidak pada Nur Haidyla dan Alfan Kisah silam membawa mereka kepada sebuah dendam dan penyesalan Kau dah langgar kereta aku, lepas tu nak lari macam tu aje No way ALFAN Saya akan bayar duit awak tu Awak jangan risau Saya akan bayar sampai ke syiling yang terakhir Takkan tertinggal sesen pun DYLAPelbagai cara Alfan cuba melampiaskan dendamnya Dari muncul mengejut di hadapan Dyla bila bila masa, Alfan juga sanggup mengganggunya sampai ke camping, mengaku tunang Dyla dan melamarnya di hadapan orang ramai Jadi isteri saya Saya takkan bangun selagi awak tak beri jawapan yang saya nak Kita bincang lagi sekali, okey Awak putuskan pertunangan kita untuk lelaki lain Ni tak adil Demi menjaga air muka, Dyla terpaksa akur pada pembohongan Alfan lalu menyebut okey Dia tak faham kenapa Si Alfan Egoistik asyik mengejarnya Punah impiannya untuk luahkan cinta kepada Shah, jejaka yang telah lama dinantikannya Tapi lamaran berupa ugutan Alfan itu dia terpaksa terima demi menyelamatkan seseorang Kecewa hatinya bukan sedikitFAN Dalam diam dia membawa misi untuk membiarkan Dyla menderita seperti yang pernah dirasainya dulu Aku nak makan apa, nak minum apa, that s not your concern We might be husband and wife, tapi life dalam rumah ni, asing asing Namun, benci itu perlahan lahan dihurung satu rasa yang tak pernah hilang dari hati Alfan Kerana dalam falsafah cinta, paradoksnya, dendam itu cinta dan benci itu sayang Tak banyak bintanglah malam ni Awak nak bintang ke Meh nak ketuk kepala awak dengan kasut Kejap lagi ada bintang pusing pusing kat kepala awak Awww So sweet of you Dan setelah hubungan dijalin kukuh dengan Alfan, barulah Dyla mengetahui bahawa jejaka yang dicintainya itu juga ada hati padanya Awak kahwin dengan Alfan tu kenapa Cinta Kalau sebab cinta, berbeza tau muka orang yang bercinta dengan orang yang terpaksa Apakah akhirnya jalan yang Dyla pilih Meninggalkan si suami yang sering menyakiti lalu bersama Shah yang mencintai atau terus hidup dalam sebuah perkahwinan yang ditunjangi dendam cinta

    • Best Download [Nurul Ain Syuhada] ✓ Dendam Cinta || [Cookbooks Book] PDF ↠
      109 Nurul Ain Syuhada
    • thumbnail Title: Best Download [Nurul Ain Syuhada] ✓ Dendam Cinta || [Cookbooks Book] PDF ↠
      Posted by:Nurul Ain Syuhada
      Published :2018-06-25T15:11:09+00:00

    One thought on “Dendam Cinta”

    1. Announcement before review: N nak jual buku ni for RM18. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :)Best! Love the cover. Ia memang simbolik untuk menggambarkan keadaan rumah tangga Dyla dan Alfan. Nampak cantik di luar (potrayed by the beautiful wedding dress worn by the lady on the cover), tapi sebenarnya dingin (just like the empty room on the cover) dan bukan atas kerelaan Dyla (sama seperti dengan wanita on the cover with her back against the wall). Tak tahu lar sama ada the representation [...]

    2. Kisah dendam zaman sekolah akibat ditinggalkan Alfan mencari semula cinta lamanya demi membalas dendam Hubungan yang awalnya terbina akibat dendam, berjayakah mereka mengekalkan kebahagiaan #dendamcinta #nurainsyuhada #penulisan2u #cinta #novelmelayu

    3. 3.5Getting better in her writing. An improvement. Macam stock cikgu pulak semak karangan muridhahahawalhal im bad at writing, bahasa and grammarWeirdkin cara remaja couple kutSuka2 couple.ka2 putus dendam

    4. Baca novel ni start bab 30++, lepas bab dalam blog. P PBAKL memang cari novel ni sebab cerita dia lain dari yang lain. Kawen paksa, bercinta, bahagia tapi asalnya dari dendam.Rasa nak sekeh Dyla ni sebab hal sebesar nak kena rogol pon sanggop tak nak report polis masa kali pertama n masa kali kedua tu, kalo aku kat tempat dia, dah straight away call alfan, meraung2 suruh amik.For me, ape yang Alfan buat bukan sebab dendam tapi lebih kepada, I love her, she must be mine. Tapi siput sungguh dia ni [...]

    5. Best! Suka!Non stop reading. Tak sedar da page yg terakhirka dgn love - hate relationship yg penulis ketengahkan. Dari cinta monyet timbul dendam yg tak sudah. Benci betul si alfan dgn dyla ni. Memperisterikan dyla sebab dendam kena dumped dulu. Mentang2 la alfan tu cinta monyet dyla. Muka Alfan pon dia tak recognize. Lagi bertambah la dendam si alfan tu haha.Naskhah kali ni much better dari yang sebelum nya!.

    6. Mmg geram ngan alfan n kesian dyla. Cinta monyet kot dok dendam bagai nk rak tu. Apa2 pun mmg jalan citer lain dr yg lain. Owesome.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *